كيفية عمل الزبادي البلدي في البيت..
كيلو لبن وعلبة زبادي قديمة..
#طريقة_عمل_الزبادي..
١/ اغلي اللبن واستني لما يبقي دافئ
بمعني لا هو سخن خالص ولاهو بارد
٢/ اجيب علبة الزبادي القديمة واجيب المضرب واضربها جيداااا
لحد كل التكتلات تروح
٣/ احطها في اللبن الدافئ
واضربها بالمضرب لحد مايتجانس
مع اللبن ومفيش تكتلات خالص
٣/ اصب الخليط في علب زبادي صغيرة واجيب صنية واحط فيها علب الزيادي وأحضر ميه مغلية وأصبها
في أرضية الصنية بحيث توصل
لنص علب الزبادي من الخارج
٤/ اكون مسخن الفرن بتاع البوتاجاز
عشرة دقائق وافتح وادخل الصينية
واقفل باب الفرن اسيبها في الفرن
سبع ساعات وافتح أشوف الزبادي
تماسك خير وبركة
لسه اخليه ساعتين كمان في الفرن
بعدها احط الزيادي في التلاجة لمدة ساعتين وبالهنا والشفا ..
طب استفدت ايه من عمل الزبادي في البيت.. أولا أنا ضامن زبادي صحي
لأولادي لاني عارف مصدر اللبن بتاعي ..
ثانيا وفرت فلوس لان الكيلو ماشاء الله يعمل عشر علب زبادي وتمن الكيلو حاليا خمسة وثلاثون جنيها بينما لو اشتريت
عشر علب زبادي العلبة بتسعة جنيه
يبقي تسعين جنيه يبقي وفرت كتير..
ثالثا في رمضان الزحمة الرهيبة علي
شراء الزبادي ونفاذه بسرعة
يبقي عمله في البيت وفر عليا
عناء الشراء في رمضان
وكل عام وانتم بخير..
إللي عجبه البوست
يصلي علي شفيعه يوم القيامة
سَيّدِنَا םבםב (ﷺ)